Olga Werner

alt-mezzo

Welkom

Olga Werner is als alt-mezzo breed inzetbaar. Haar veelzijdigheid is haar kracht. Ze wordt geroemd om haar warme, evenwichtige timbre en overtuigende presentatie. Ze wordt gecoacht door bariton Evert Jan Nagtegaal.

plaatje olga

Olga begon haar zangstudie bij Nelly Burbach. Na het behalen van een eerste prijs tijdens een talentenjacht voor klassieke zang in de regio Utrecht vervolgde zij haar studie bij Joy Workum en Henk Vonk. Bij Rudolf Jansen volgde zij een masterclass liedinterpretatie.

Als solist wordt Olga veel gevraagd voor grote geestelijke werken. Ze trad o.a. op in Matthäus-Passion (Bach), Johannes-Passion (Bach), Weihnachtsoratorium (Bach), A Child of Our Time (Tippett), Elias (Mendelssohn), Requiem (Schumann), Petite Messe Solennelle (Rossini) en de Harmoniemesse (Haydn).
Ook heeft zij in veel Bach-cantates de altsolo gezongen. O.a. in cantate BWV 33 waarvan een CD is opgenomen. Die CD is bijgevoegd in het boekje "Bidden langs de snelweg".

Ze werkte o.a. samen met het Orkest van het Oosten, de Nationale Reisopera, de Koninklijke Vlaamse Opera, het Nederlands Theaterkoor, opera- en operetteverenigingen, mannenkoren, kamerkoren en geestelijke koren.
In opera's en operettes zingt en speelt ze met veel overgave, zoals bijvoorbeeld de rol van Orlofsky in Die Fledermaus of Csypra in Der Zigeunerbaron.

Behalve van groots en spectaculair houdt Olga ook van klein en intiem. Ze geeft liedrecitals, waarbij ze op de piano begeleid wordt door Natasja Douma of Arthur Bouma.
Met pianist Reinder Mulder en bariton Evert Jan Nagtegaal vormt ze Trio Oreade. Op kleine locaties en tijdens sfeervolle huiskamerconcerten voeren zij liederen uit van Schumann, Schubert, Brahms, Strauss en Liszt.
In het verleden vormde Olga samen met violist Arjen Beintema en pianist Arthur Bouma het Beljajev Ensemble. Samen met verteller Wim Wolbrink brachten deze musici een Russisch programma met werken van Tchaikovsky en Rachmaninoff.
Met pianist Reinder Mulder bracht zij een programma met Russische liederen van Rachmaninoff en Tchaikovsky.
Daarna hebben zij ook een programma gebracht met liederen van o.a. Brahms, Schumann en R. Stauss.Deze website houdt geen bezoekersgegevens bij tenzij expliciet vermeld.